top of page

Vraag naar caravans en campers in Duitsland vestigt opnieuw een nieuw record

Aan de vooravond van de Caravan Salon 2021 kondigt de Duitse caravanindustrie aan dat de verkoop van caravans en campers in Duitsland blijft stijgen.  

De CIVD, zegt dat het enthousiasme van Duitse vakantiegangers voor caravans in 2021 aanhoudt met 74.957 geregistreerde campers en caravans in de eerste zeven maanden van het jaar - een nieuw record. Dit komt overeen met een stijging van 6,2% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar, dat ook een nieuw record had gevestigd.

In juli 2021 werden in totaal 12.118 vrijetijdsvoertuigen nieuw geregistreerd. Dit betekende feitelijk een daling van de nieuwe registraties met 24,8% ten opzichte van juli 2020. Dit was te wijten aan extreem hoge juli-cijfers van het voorgaande jaar toen er een sterke inhaalslag was. effect (+85,6%) na de eerste lockdown. Als we deze cijfers vergelijken met de nieuwe registraties in juli 2019, is er een duidelijke groei in beide voertuigsegmenten.

Net als vele anderen kampt de caravanindustrie momenteel met leveringsproblemen, zoals Daniel Onggowinarso, algemeen directeur van de Caravaning Industry Association (CIVD), uitlegt: "Veel componenten en grondstoffen hebben vertraging opgelopen door de pandemie. Supply chains zijn momenteel nauwelijks beschikbaar, dus we blijven proberen om aan de zeer grote vraag te voldoen, maar dit is soms een uitdaging. “

De vraag naar campers is nog steeds bijzonder groot. Van januari tot juli werden 57.400 campers opnieuw geregistreerd – meer dan ooit tevoren in deze periode.  

Lees het volledige artikel hier .  

bottom of page