top of page

NIEUWS

VanCasco+_ logo_8-8-2019.png

Première VanCasco+ op Caravan Salon 2019 
 

In aanloop naar de leidende vakbeurs Caravan Salon, van 30 augustus t/m 8 september 2019 in Düsseldorf, kondigen Horrex en Innova een unieke samenwerking op het gebied van camperbussen aan.

Bezoek ons! Hal 13 Stand D23-01 D23-02

Horrex is een gerenommeerde Nederlandse leverancier van horren en zonweringsproducten voor de camper- en caravanindustrie. Jaarlijks vinden via OEM’s en groothandels wereldwijd meer dan 300.000 producten hun weg naar de eindverbruiker. Onder de naam VanCasco+ presenteert Horrex, onderdeel van de Driving Change groep, een innovatief en nieuw concept voor converters van buscampers.

Vanuit de nieuwe locatie in Vlaardingen wil Horrex camperbouwers de mogelijkheid bieden een ‘casco van’ aan te schaffen met:

  • Vlakke (flush) aluminium kader raamsystemen met acrylglas

  • Dakramen met acrylglas

  • Inno Slide, een innovatief en gepatenteerd slide-out systeem

voor het vergroten van de binnenruimte

  • Horrex plissé-, honeycomb- en horrensystemen

 

Door een deel van de voorbereiding te doen, neemt Horrex de kleine tot middelgrote camperbouwers veel werk uit handen. Marketingmanager Will Spaninks vertelt: “Door de toenemende vraag naar buscampers lopen de levertijden snel op. Met VanCasco+ kunnen camperbouwers zich toeleggen op waar ze echt goed in zijn, het inrichten van de camper naar wens van de klant. Eventueel kan de converter zelf een campervan ter beschikking stellen of genoemde ramen met combiblinds of slide-out apart bij Horrex afnemen om zelf in te bouwen.”. Op de beursvloer zal een casco Fiat Ducato met alle genoemde opties aanwezig zijn zodat de bezoekers met eigen ogen kunnen zien wat dit innovatieve concept precies inhoudt.

De Nederlandse camperbouwer Innova is de eerste partner die met Horrex in zee gaat. Innova is bekend van exclusieve buscampers zoals de Mercedes Sprinter Roadtrip 595L, een seriemodel in luxe jachtstijl met lengtebedden. Op de Horrex stand zal de variant Mercedes Sprinter Roadtrip 595S met slide-out getoond worden. Directeur Geert Stiphout van Innova informeert: “Met Inno Slide kan een 2-persoonsbed van 140 x 190 cm dwars achter in de camper geplaatst worden waar je nog steeds omheen kunt lopen, wat uniek is voor een bus. Een andere plaatsing van het bed in combinatie met een uitschuifbare en zeer ruime douchecabine maakt het ook mogelijk om extra stoelen te plaatsen en 4 in plaats van 2 passagiers te vervoeren.”. Overigens is met een beperking van de loopruimte voor lange mensen een bed mogelijk van tot wel 160 cm breed en 210 cm lang. In de demonstratiewagen op de beurs zal ook de nieuwe uitschuifbare buitenkeuken te zien zijn.

Op de Horrex stand zal verder een scherm met een VanCasco+ configurator aanwezig zijn waarmee de bezoeker zelf de beschikbare mogelijkheden kan kiezen en een indicatieve prijs kan bepalen. Het concept is naar verwachting vanaf het najaar 2019 beschikbaar voor alle converters van Mercedes Sprinter en Fiat Ducato L2H2 in Nederland en België. In de toekomst zijn meer merken en modellen voorzien.

IMG_1069-Edit-774x432.jpg
bottom of page